neljapäev, 12. november 2015

Üks päev, üks linn - Bern

Hei-hei :)

Sellel laupäeval saime me osade YFU VÕPidega Bernis kokku ning vaatasime Šveitsi pealinnas ringi. Kuna terve see nädalavahetus oli olnud soe ja selge ilm, siis esimese asjana võtsimegi suuna Berner Münster'i ehk väga kõrge kiriku poole. Selles kirikus oli võimalik torni ronida ja tornist avanes meile imeline vaade Šveitsi alpidele. Ikka veel ei ole ära harjunud sellega, et peaaegu igast kohast on siin võimalik Alpe näha, nii et iga kord kui neid näen, läheb tuju kohe rõõmsamaks :)
Põhiteadmised meie nädalavahetuse ilmastikuoludest :D

Bern'i vanalinna tänavad

Berner Münster


Šveitsi alpid!!!

Peale kiriku külastamist suunusime Bärengraben'isse, mis on linnas olev avalik karuaed (nagu loomaaed, aga ainult karudele). Kahjuks oli karudel juba talveune aeg, nii et me neid seekord ei näinud ;( Selle eest avastasime aga karuaia kõrvalt ilusa künka, kust otsast oli võimalik üle terve linna vaadata. Ja kuna siia mineku ajal algas just päikeseloojang, siis jäime sinna künkale kauemaks ja nautisime ilusat päikeseloojangut üle Bern'i vanalinna.

Inimesi oli teisel pool mind veel sama palju päikeseloojandut vaatamas :)




Vasakult paremale: Vojta(Tšehhi), Mariam(Gruusia), Chris(USA) ja Christine(USA)

Päikeseloojangu lõppedes läksime me tagasi Bern'i raudteejaama, kus ühines meiega veel VÕPe. Koos läksime me ülikooli ees asuvasse parki. Jõudsime seal umbes 15 minutit olla, kui äkki Daiki (Jaapanist) teatas, et Bern'i Bundeshaus'i juures toimub valgusshow. Jõudime sinna napilt enne selle algust ja selleks hetkeks oli maja esine väljak paksult rahvast täis. Umbes pakkudes ütleksin ma, et seal võis kuskil 700 inimest olla. Show alustuseks lülitati tervel väljakul tuled välja ja siis algaski loendus alguseni. Show nimi oli mägede juveel ja see rääkis Šveitsi kõige kuulsamast mäest Matterhorn'ist läbi ajaloo. Kokku kestis see umbes 25 minutit ja oli ikka kohe väga võimas kogemus :D Raske on usuda, et üks lühifilm/show võib nii palju emotsioone tekitada.
Jällegi igas suunas nii palju inimesi :)

Šveisti kõige kuulsam mägi Matterhorn

A happy Matterhorn :D



Platsilt lahkudes leidsime me raudteejaama lähedalt ühe tänavaartisti, kes laulis väga-väga hästi. Pärast teda guugeldades saime me ka teada, et ta on tegelikult Amsetrdamist pärit ja ta esines seal ainult sellel nädalavahetusel. Igatahes seal me olime, mina, Daiki, ning Ana ja Emiliano Mehhikost ja see mees suutis inimesi väga kiiresti endaga kaasa tõmmata, et ruttu tekkis tema ümber suur poolring pealtvaatajates/kuulajates. Eks me jäime ka kuulama :D Laulud muudkui läksid ja ühel hetkel hakkasid Mehhiklased koos tema laulmise peale tantsima. Natuke aega veel ja järsku olin ka mina tanstima tõmmatud. See on täpselt see, millega aja veetmine mehhiklastega lõppeb :)


Õhtu lõppedes sain ma veel mõne VÕPiga kokku ja peale seda oli aeg uuesti rongi peale tagasi suunduda, sest Bern asub siiski minu kodus 1,5 tunni kaugusel :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar